JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

23-åring döms för mord

[2014-12-11] Södertörns tingsrätt

Den 23-årige man som häktades i somras för mord på sin mamma i Trångsund har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning

Den 28 juni 2014 försökte en man att hoppa framför ett pendeltåg i Stockholm. Mannen överlevde och när tågpersonal kom fram till honom berättade han att han hade dödat sin mamma. Polis tog sig senare till mammans lägenhet och fann henne död med huvudet avskilt från resten av kroppen.

23-åringen har erkänt att han har dödat sin mamma och gjort gällande att brottet ska bedömas som dråp. Tingsrätten delar inte den bedömningen utan dömer mannen för mord. Mannen hade visserligen inte planerat att döda sin mamma och det är dessutom så att mannen har begått brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Ändå kommer tingsrätten fram till att mannen har gjort sig skyldig till mord och inte dråp. ”Vi har beaktat att brottet har begåtts mot 23-åringens mamma i hennes hem och att det har rört sig om ett relativt långt händelseförlopp där 23-åringen har slagit sin mamma ett flertal gånger innan han slutligen skar av henne halsen då hon låg medvetslös på marken”, säger rättens ordförande Karin Påle-Bartes.

Mannen döms också för två fall av misshandel mot andra personer och förgripelse mot tjänsteman.

Senast ändrad: 2014-12-11

För mer information kontakta:

Karin Påle-Bartes
Rådman
08-561 662 73

Målnummer:

B 9065-14