JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Häktningsförhandlingar om grovt bedrägeri mot Försäkringskassan avseende assistansersättning

[2017-03-17] Södertörns tingsrätt

Vid tingsrätten pågår ett mål om grovt bedrägeri mot Försäkringskassan. Flera personer är misstänkta för att ha lurat Försäkringskassan att de hade rätt till ersättning trots att de inte hade det. Försäkringskassan har betalt ut den ersättning som de misstänkta begärt. Enligt åklagaren är det 10 miljoner kr som har betalats ut felaktigt.

Tingsrätten beslutade den 13 mars 2017 om s.k. kvarstad på så mycket egendom hos fyra misstänkta personer att Försäkringskassans krav på skadestånd om 10 miljoner kr kunde säkras. Kvarstaden beslutades utan att de misstänkta fick yttra sig. 

Beslutet om kvarstad har verkställts. Nu ska tingsrätten pröva frågan om kvarstad sedan de misstänkta har fått komma till tals. Detta kommer att ske vid förhandlingar idag under förmiddagen. Åklagaren har vidare begärt att dessa personer ska häktas på grund av misstanken om grovt bedrägeri.  

Idag kommer därför tingsrätten att hålla förhandlingar mot fyra misstänkta personer. Vid förhandlingarna ska tingsrätten pröva dels häktningsfrågan, dels frågan om kvarstaden ska fortsätta. Förhandlingarna kommer att hållas idag kl. 09.00, 09.45, 10.30 och 11.15. Förhandlingarna kommer sannolikt att ske bakom stängda dörrar.

Senast ändrad: 2017-03-17

För mer information kontakta:

Niklas Schüllerqvist
Rådman
08-561 661 22

Målnummer:

3485-17